CCT-C / SLP / SHP Rezervime cilindrike konike - me izolim, presion 1.2bar deri në 3.0bar

Tanke fermentimi cilindrike-konike për fermentimin dhe maturimin e birrës

Tanke fermentimi cilindrike-konike - fermentues konike birre

Fermentuesi i konit - rezervuar i fermentimit të birrës cilindrike-konike

Fermentuesit cilindrikë-konikë, rezervuarët konik cilindrikë, rezervuarët e fermentimit të birrës konike, fermentorët kon - këto janë emrat më të zakonshëm që përfshijnë klasën e njëjtë të enëve nën presion të posaçëm me fundin konik (funnel), të cilat janë të dizajnuara për të dy fazat e fermentimit të birrës, fermentimi kryesor i birrës (fermentimi primar i shpejtë) dhe maturimi i birrës fermentimi i ngadaltë). Wort që është një produkt birrë të ndërmjetme, është bërë në makinë brew është derdhur në tank cilindrike menjëherë pas procesit të nxehtë brewing. Pastaj në rezervuarin cilindrik-konik fermentimi kryesor i wort ndodh nën presion të butë ose pa mbingarkesë. Pastaj maja e sedimentimit është e ndarë nga birra e re e pastër, një operator humani vendos presionin e tepërt në të njëjtin tank duke përdorur një valvul rregullueshme dhe procesi i fermentimit të birrës së dytë fillon nën presion në temperaturë të ulët. Të dy fazat e procesit të fermentimit zakonisht ndodhin në të njëjtën tank, ose birra transferohet në një tjetër tank të pastruar cilindrik-konik pas fermentimit primar për të siguruar procesin e fermentimit të birrës së mesme.

Fermentuesit cilindrikë-konikë

- equpment universal i destinuar për të dy fazat e procesit të fermentimit të birrës

 1. Faza fillestare e procesit të fermentimit: fermentimi kryesor i birrës - përfshin një konvertim të shumicës së sheqernave në alkool të prodhuar nga aktiviteti i majave të birrës së gjallë në një temperaturë të fermentimit - varësisht nga lloji i majave të përdorur nga 6 ° C deri në 12 ° C (birrë fermentuar në fund të rezervuarit) ose nga 15 ° C deri në 24 ° C (birrë fermentuar në sipërfaqen e wort) në një mjedis pa presion.
 2. Faza dytësore e procesit të fermentimit: maturimi i birrës - birra po fermenton ngadalë në temperaturë të ulët nën presion të lartë. Birra natyrisht është e ngopur me dioksidin e karbonit që liron nga birra nga aktiviteti i majave. Procesi i fermentimit të mesëm zakonisht kryhet në një temperaturë prej nga 1 në 2 ° C nën presion përafërsisht 2 bar.

Rezervuari i fermentimit me presion cilindrik-konik është një nga disa lloje kontejnerësh të përdorur në pjekje për fermentimin dhe maturimin e birrës. Përparësia e saj kryesore në krahasim me fermentimin në vaskën e fermentimit të hapur është mbrojtja shumë e mirë e fermentimit të mërsinave kundër infeksionit të padëshiruar. Për shkak të ndërtimit të mbyllur, përmbajtja e rezervës cilindrike të konikut mbrohet mirë nga priza e fermentimit dhe nga presioni i lehtë i lehtë në rezervuar (që del nga lëshimi i dioksidit të karbonit gjatë fermentimit të birrës) kundër infeksionit nga organizmat e huaj nga mjedisi që rrethon.

Vizatimet e fermentuesit të birrës kon - rezervuari i fermentimit cilindrik-konik

Krahasuar me tanke të thjeshta cilindrike të fermentimit (me një fund të kupuar), tanke fermentimi cilindrike-konike kanë një ndërtim më kompleks (dhe kështu një çmim më të lartë të prodhimit). Nga ana tjetër, ndarja e majave sedimentare nga produkti është dukshëm më efektiv nëse ky lloj tank përdoret për fermentim. Nuk është e nevojshme që në mënyrë të përsëritur të kryhet pastrim i shumëfishtë i birrës (pastrimi i birrës duke përdorur pompimin e produktit nga rezervuari në rezervuar tjetër mbi sipërfaqen e majave), duke rezultuar në humbje më të vogël të birrës.

Vendosja e fermentuesve cilindrikë-konikë në një fabrikë birre:

Vendosja e rezervuarëve të fermentimit cilindrikisht-konik të birrës në një fabrikë birre


Pajisjet standarde të serbatorëve të fermentimit cilindrik-konik:

AFT1-500x500

Pajisjet e rezervuarit të fermentimit cilindrikisht-konik të birrës

 • Enë nën presion bazë - rezervuari bazë është një enë nën presion me formë cilindrike e përbërë nga një shtresë cilindrike, një fund me konik dhe kupolë e harkuar (në pjesën e sipërme të sipërme). Nga faza e projektimit, nëpërmjet llogaritjeve, procesit të prodhimit dhe testeve përfundimtare, kjo anije është projektuar dhe prodhuar si rezervuar presioni, për presionin maksimal të kërkuar nga konsumatori. Kryesisht ne prodhojmë tanke presion cilindrike për maksimumin 1.2 bar, 2.0 bar ose 3.0 bar, por për kërkesën e klientit ne mund të prodhojmë tanke deri në presionin maksimal të 8.0 bar.
 • Pajisjet e detyrueshme të enës nën presion - Pllakën e prodhimit me të dhëna të detyrueshme për tankin dhe prodhuesin e tij, numrin e regjistrimit të enës nën presion, duke specifikuar standardin sipas të cilit është certifikuar rezervari (më së shpeshti PED 97 / 23 / EC, opsionale gjithashtu GOST, GUM). Autoriteti i Certifikimit, i cili vlerëson dhe miraton çdo anije nën presion, është TÜV SÜD Çeke për shumicën e enëve nën presion. Me çdo tank të prodhuar, ne dorëzojmë një dokument të enës së presionit që regjistron të gjitha ngjarjet që lidhen me tankin, si inspektimet, riparimet, shuma e përdorimit, gjatë gjithë jetës së rezervuarit.
 • Valvula e sigurisë - Ky valvul i veçantë i mbitensionit është projektuar për të mbrojtur rezervuarin nga mbingarkimi me një presion më të lartë se ai për të cilin është certifikuar dhe dimensionuar. Valvula e lehtësimit të mbingarkesës shpesh kombinohet me një valvul lehtësues vakumi që mbron tankin nga rënia nën vakum (për shembull, kur përmbajtja e rezervuarit drenazhohet duke përdorur pompën). Për vëllime më të mëdha tank, si valvula e mbingarkesës dhe valvula vakum zgjidhen si dy valvola të veçanta.
 • Valvula me vakum - mbron rezervuarin nga kolapsi nën vakum (për shembull, kur përmbajtja është derdhur me një pompë). Me vëllime më të vogla tank, valvula vakum zëvendësohet me valvulë të thjeshtë pa kthim.
 • Bllokimi i ajrit të fermentimit - Është një element strukturor që siguron mbylljen hermetike të enës për të parandaluar kontaktin e birrës me ajrin dhe një mjedis infektiv. Një sasi e vogël e ujit në spinën e fermentimit ndan atmosferën e brendshme të dioksidit të karbonit nga jashtë. Për shkak të mekanizmit të defektit të flluskës me një pranverë, gjithmonë ekziston një matës i vogël i CO2 në enë nën presion të vogël. Për tanket cilindrikë-konikë nën presion, blloku i ajrit është pjesë e një aparati për rregullimin e presionit, i cili gjithashtu ka një funksion të kontrollit të mbingarkesës në rezervuar.
 • Aparat për rregullimin e presionit - një armature e veçantë për vendosjen e vazhdueshme të mbingarkesës në rezervuar. Kjo armaturë është e nevojshme për të kaluar nga modaliteti i fermentimit primar jo-presion në mënyrën e rritjes së mbingarkesës të fermentimit të mesëm brenda rezervuarit kur birra maturohet. Kjo siguron kushtet për karbonizimin e birrës për shkak të aktivitetit të maja të mbetur. Në të njëjtën kohë, kjo valvul shërben si një spërkatje fermentimi, e rëndësishme për fermentimin kryesor të birrës.
 • Dera e rrethit ose ovale e inspektimit - Derë të posaçme mbyllëse në pjesën e sipërme apo anësore të rezervuarit që shërben për të inspektuar hapësirën e brendshme të rezervuarit, për të montuar ose hequr armatura të brendshme, për të deponuar maja në fillim të fermentimit të mërsinave. Dera po hapet brenda ose jashtë, sipas llojit të tyre. Kapaku i presionit gjithashtu përfshin goma gome ose silikoni, bulona mbyllëse, dhe një nyje e varur me krahë. Opsionale, ne mund të dorëzojmë hatchways përkryer përputhet me formën e brendshme të tank, duke e bërë më të lehtë për të pastruar dhe sanitize tank.
 • Tub i daljes me valvula flutur - një tub me një damper mbyllës në fund që shërben për shkarkimin e përmbajtjes së rezervuarit. Për shumicën e tankeve tubi ka edhe funksionin e mbushjes.
 • Tubin e daljes së produktit të pastër me valvula flutur - Armatura e daljes gjendet mbi pjesën e poshtme të rezervuarit ose zëvendësohet me një armature të dyfishtë, duke përfshirë një valvul të pastër të produktit dhe një valvul shkarkimi për tërë përmbajtjen e rezervuarit. Përdoret për pastrimin e produktit - ndarjen e pijeve të pastra nga llumi sedimentar i majave.
 • CIP sprayball - një dush sferik për larje të lehtë dhe sanitacion të rezervuarit me ujë dhe zgjidhje sanitimi. Dush zakonisht ka një krevat fiks të efektshëm omni-drejtuar, eventualisht një rotacion në tanke më të shtrenjta. Përveç kësaj, tubi i pastrimit CIP shpesh përdoret për të nxitur produktin nga rezervuari duke përdorur dioksid karboni (nga shishe presioni CO2), biogon ose azot (të prodhuar duke përdorur një gjenerator azotit). Shpesh përdoret për të shtyrë produktin nga rezervuari me ajër steril në kombinim me një sasi të vogël të gazit CO2 të lëshuar, të cilat bëjnë një shtresë izoluese në sipërfaqen e pijes - pistoni i dioksidit të karbonit.
 • Valvula e mostrës - përdoret për marrjen e mostrave të produktit gjatë provës së provës dhe laboratorit. Valvula mund të jetë e pajisur më tej me një shtojcë spirale që eliminon shkumëzimin e pijeve dhe përshpejton procesin e mostrimit.
 • Sensori i temperaturës në fole - foleja është një tub i vogël i ngjitur në anën e rezervuarit për futjen e termoelementit të sistemit të kontrollit ose të termometrit për matjen e temperaturës vizuale. Për tanket e volumeve më të mëdha, një tank përmban dy ose më shumë bazamente për sensorë termikë.
 • Këmbë të rregullueshme - këmbët e vidës në pjesën e poshtme të këmbëve përdoren për vendosjen e saktë të rezervuarit në një pozicion vertikal ose horizontal.
 • Dimple ftohje xhaketë, xhaketë të dyfishtë, ftohës duplicators - Ftohja e rezervuarit bëhet me lëng që rrjedh në xhaketë të dyfishtë të tankeve (zakonisht përdoret një glikol ujë). Ftohës rrjedh nëpër kanalet e xhaketës së dyfishtë të kontejnerit dhe qarkullon ndërmjet xhaketës dhe pijeve freskuese të ujit. Temperatura në rezervuarin pastaj kontrollohet nga një sistem kontrolli që krahason temperaturën e matur në rezervuarin me temperaturën e dëshiruar. Sistemi i bazuar në program hap dhe mbyll valvulat në hyrjet e xhaketave të ftohjes së rezervuarëve. Për tanke të thjeshta jo të izoluara me ajër, tanke nuk janë të pajisura me duplikuesit e ftohjes.
 • Izolim PUR - Rezervuari zakonisht izolohet me një shkumë poliuretani (opsionalisht me materiale të tjera izoluese) që mbush hapësirën midis xhaketës së brendshme dhe shellit të jashtëm të rezervuarit. Zakonisht, ne vetëm izolojmë vetëm pjesët cilindrike dhe konike të rezervuarit. Sipas kërkesës, ne gjithashtu mund të izolojnë pjesën e sipërme dhe të poshtme të rezervuarit. Për tanket e ftohta me ajër, xhaketa nuk janë të izoluara.

Pajisjet opsionale të serbatorëve të fermentimit cilindrik-konik:

 • Treguesi i nivelit të mbushjes - Niveli i produktit në rezervuar është treguar me sy nga një tub qelqi ose plastik që është i lidhur me pjesën e brendshme të rezervuarit në pjesën e poshtme dhe të sipërme. Një pjesë e rëndësishme e vlerësuesve të indikatorëve është lidhja me pajisje sanitare. Matësit e indikatorëve mund të furnizohen pa një shkallë, me një shkallë jo kalibruese ose me një shkallë milimetri që kërkohet në disa shtete për shkak të kalibrimit të detyrueshëm (për shembull në Poloni).
 • Armatura universale me valvula flutur - Mund të përdoret për flotacionin e frutave, për shembull, në prodhimin e pijeve të mushtit, ku një pompë e jashtme përdoret për qarkullimin e produktit përmes një pajisjeje të jashtme të lidhur.
 • Goditje grepa shkallë - Varet për fiksim të sigurt të një shkalle shërbimi në rezervuarin - standard për tanke me lartësi më të madhe se 2000 mm ose sipas kërkesës së klientit. Një shkallë shërbimi në përputhje me grepa gjithashtu mund të përfshihet në shpërndarjen.
 • Varet transportuese - Hooks për sigurinë varur e tank nën pajisjen heqëse (vinç, forklift) për transportin e lehtë dhe të sigurt tank. Ne rekomandojmë atë për tanke me vëllime më shumë se 500 litra.
 • Sistemi i matjes dhe kontrollit të temperaturës - Në rast të kërkesës së klientit, ne mund të furnizojmë një sistem të plotë për matjen dhe rregullimin e temperaturës së rezervuarit dhe gjithashtu edhe një pije freskuese të ujit. I gjithë sistemi është i lehtë për t'u instaluar nga klienti, asnjë autorizim për punë elektrike nuk kërkohet për instalim dhe komisionim.


Tanke cilindrike-konike, të ftohur me lëngje, me ose pa izolim

Sipas kërkesave të konsumatorëve, tanke fermentimi cilindrike janë dorëzuar në këto variante në drejtim të ftohjes dhe izolimit:


1. CCT-C Tanke cilindrike-konike ftohur nga lëngu, të izoluar, me dizajn klasik

Tanke fermentimi cilindrike-konike të ftohur me lëngje të izoluar klasik janë një zgjidhje profesionale për të gjitha breweries për të cilat kursimet e kostos janë në ballë të kërkesave të tyre. Rezervuarët janë të pajisur me kanale ftohëse përmes të cilave rrjedh ftohësi (uji me glikol) dhe ato janë izoluar shtesë me një shkumë PUR. Xhaketa e jashtme mbulon izolimin dhe formon një dizajn të pastër të fermentimit të çelikut inox. Tanke mund të vendosen në një dhomë jo të izoluar, sepse izolimi siguron mbrojtjen e tyre nga rrjedhja e padëshiruar e temperaturës në rrethinën e rezervuarit. Përparësia e tyre është mbi të gjitha konsumi i ulët i energjisë, nevoja për një pije freskuese më pak efikase, por edhe komoditeti i shërbimit njerëzor që nuk mund të funksionojë në një mjedis të ftohtë.

>> Oferta jonë për tanke të fermentimit cilindrik-konik të izoluar klasik

Më shumë informataKërkesa juaj


2. CCT-S Tanke cilindrike-konike ftohur nga lëngët, jo të izoluar, me dizajn të thjeshtuar

Tanke cilindrike-konike pa izolim janë më të lira se tanke të ftohta të ftohta të lëngëta. Rezervuarët janë të pajisur me kanale ftohëse përmes të cilave rrjedh ftohësi (uji me glikol), por tanke nuk kanë izolim dhe zorrë të jashtme. Rezervat janë të rekomanduara për t'u vendosur në një dhomë pak të izoluar, të pakontrolluar ose në kuti të izoluar, ku nuk ka ngrohje të tepërt të tankeve nga ajri. Avantazhi i tyre është çmimi i blerjes relativisht i ulët, disavantazhi është rritja e konsumit të energjisë kur tanket ftohëse, si dhe nevoja për një frigorifer më efikas se sa për rezervuarët e izoluar.

Ne ofrojmë dy variacione të këtij lloji të birrës:

>> Oferta jonë për depozita të thjeshtuara cilindrike-konike jo të izoluara

Më shumë informataKërkesa juaj


Karburantet presion cilindrik-konik janë prodhuar në dimensione të ndryshueshme

Dimensionet e tankeve tona cilindrike-konike mund të personalizohen sipas kërkesave të klientit, me raportin e palëve deri në diametrin e rezervuarit të mundshëm për të zgjedhur nga disa variante.


Më shumë informacione në lidhje me këtë lloj të rezervuarit të prodhimit të birrës: